Fläskfile med svampsås och ädelost

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Kanongott....går lika bra med torkad svamp

Ingredienser

  • Ca 500 g fläskfile
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Svampsås
  • 250 g färsk svamp
  • 1 liten schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong + steksky
  • 2 dl grädde
  • ½ msk soja
  • 50 g strimlade soltorkade tomater eller kärnfria Oliver
  • 50 g ädelost eller fårost
  • Instruktioner

    1. Skiva och bryn köttet i smör till fin färg. Salta och peppra.
    2. Skiva svampen. Finhacka löken. Stek lök och svamp i smör. Strö över mjöl och blanda. Tillsätt buljong + sky och grädde. Småkoka såsen ca 5 min under omrörning. Tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg köttet i en ugnsform. Strö över tomaterna. Häll över såsen och smulad ädelost. Gratinera i 225 grader i ca 12 min.
    4. Servera fläskfilegratängen med ugnsstekta potatisklyftor, gröna bönor och paprikastrimlor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben