Fläskfilé med svampsås

Serverar: 4 portioner

God och med mycket smak.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 scharlottenlökar
  • 10 cm purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g champinjoner
  • 1 ½ dl vitt vin
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk grov senap
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk hackad timjan
  • 2 tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn i 1 msk matfett och krydda med salt och peppar. Ta upp ur stekpannan. Skala och hacka lök och vitlök och skiva svampen. Fräs i resten av matfettet. Späd med vin och vatten, och koka upp. Tillsätt fond, senap och grädde, och lägg i köttet. Lägg i de skurna tomaterna och koka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Strö över timjan.
    2. Servera med pressad potatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    jean@pragen.nu 4 februari 2011

    Fläskfilé med svampsås ? I stället för fläskfilé har jag använd rådjursfilé. Helt fantastiskt, utan konkurrens! En liten ändring: i svampsås har jag blandat c:a 50 gr lardo i små tärningar. Lardo är italienskt speck. Oh la láá.... Janne

    halen6966 4 februari 2011

    Låter gott! Tack för kommentaren! Mvh Helén

    solvik207 7 februari 2011

    Det blev jättegott. Jag tog färsk svamp och minskade lite på vinet men dock lite mera grädde....

    halen6966 27 februari 2011

    Kul, ja man kan ju alltid pröva sig fram. Så gör jag också! Mvh Helén

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben