Hasselnötstårta med nougatkräm med päron

Serverar: 1 portioner

En luftig kaka med smak.

Ingredienser

  • Kaka
  • 200 g hasselnötter
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 msk mjölk
  • Fyllning och glasyr
  • 1 burk avrunnen konserverade päron, ca vikt 230 g
  • 400 g nutella kräm
  • Instruktioner

    Smörj en form, ca 24 cm i diam. Mixa nötterna fint i en matberedare. Blanda nötterna med potatismjölet och bakpulver. Dela äggen i gulor och vitor, vispa äggvitan till hårt skum. Vispa äggulorna lätt tillsammans med sockret, rör ner dem torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och vänd sist ner äggvitan lite i taget. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i 175 grader, i ca 45 min. Låt kakan svalna helt innan den delas till två bottnar. Fukta bottnarna med lite av lagen från päronen. Bred knappt hälften an nutellan på ena botten, det kan vara lite bökigt. Om krämen är hård så micra den några sekunder. Skiva päronen tunt och placera ut dem på krämen, lägg på den andra botten, bred på resten av krämen över och runt om tårtan. Låt stelna i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben