Ostgratinerade kotletter med päron

Serverar: 4 portioner

Med ädelost och päron blir det en underbar smak på kotletterna. Servera detta med potatis- och grönsaksgratäng.

Ingredienser

  • 4 stora kotletter med ben
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 stort päron
  • 50 g ädelost
  • Potatis- och grönsaksgratäng
  • 6-8 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1-2 morötter
  • 1 liten squash
  • Ca ½ dl olivolja
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Börja med gratängen: Skala potatis, lök och morötter. Skär dem och squashen i ca ½ cm tjocka skivor. Varva alla grönsaker på högkant i en smord ugnssäker form. Ringla över olivolja och strö över ost. Gratinera rotfrukterna mitt i ugnen i 200 grader ca 35 min. Känn efter med en sticka att potatisen är genomstekt.
    2. Ta ut gratängen och höj ugnstemperaturen till 225 grader.
    3. Bryn kotletterna i lite smör i en stekpanna. Salta och peppra och lägg dem i en ugnssäker form.
    4. Kärna ur päronet och skär det i ca 1 cm tjocka skivor. Skär ädelosten i skivor. Bryn päronskivorna hastigt i lite smör. Lägg dem och ostskivorna ovanpå kotletterna.
    5. Gratinera mitt i ugnen tills osten börjar få färg, ca 5 min. Garnera gärna med persilja.
    6. Tips! Kotletter ska bara vara genomstekta, annars blir de torra.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bikbok 17 januari 2010

    Låter inte helt fel :) / Puuffen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben