Ostgratinerad pasta

Serverar: 4 portioner

Smalt & gott!

Ingredienser

  • 200 g morötter
  • 200 g broccoli
  • 80 g okokt pasta , t ex snäckor
  • vatten
  • salt
  • Ostsås
  • 4 tsk margarin
  • 8 tsk (knappt 3 msk) vetemjöl
  • 5 dl lättmjölk
  • 100 g riven ost , helst lagrad
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skiva morötterna. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 min. Koka broccoli och pasta enligt resp. förpackningsanvisningar. Låt pasta och grönsaker rinna av väl och lägg allt i en ugnssäker form.
    2. Ostsåsen:
    3. Smält margarinet i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med mjölken. Låt såsen koka på svag värme 3-5 min. Dra kastrullen från värmen och rör ner osten. Smaksätt med salt & peppar. Häll över såsen i formen och gratinera rätten i ugnen tills den är genomvarm och ytan fått färg, 8-10 min.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (1)

    britta007 6 maj 2010

    Gott, blandade i de rotfrukter jag hade hemma- morot, broccoli, blomkål och lite purjo.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben