Pasta carbonara

Serverar: 4 portioner

Det här är inte den riktiga recepten på pasta carbonara men ....som vanligt så måste jag ändå testa mina idéer. Och just denna blev väldigt lyckad.

Ingredienser

  • Pasta
  • Olivolja
  • 2 pkt Bacon tärnad
  • 1/2 gul Lök strimlad
  • 1 Vitlöksklyfta i skivor
  • Torrt vit vin
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Parmesan
  • 2 äggulor
  • 3,5 dl Grädde
  • Instruktioner

    Koka pasta enligt anvisningen. Under tiden steker man löken i pannan med olivolja. När löken här blivit mjuk lägger man i bacon och vitlöken och krydda med svartpeppar. Stek alltihopa tills baconet har fått färg (ej kryspig) och häll en skvätt av vitvinet. Låt det verka i ca 30 sekunder så att alcoholen försvinner och häll i grädden. Låt det småputtra 2-3 minuter och dra bort ifrån värmen. Nu häller du i äggulorna och rör om direkt men sakta. Smaka av med saltet och riv parmesan över det hela. Blanda med den värma pastan. Lite extra svartpeppar och en skvätt olivolja och...mmmmmm......... Glöm inte ett gott bröd till det ;-)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    phillerille 7 mars 2010

    den var fin

    Relaterade Artiklar

    Pasta carbonara
    En av de italienska pastarätter vi i Sverige kan det italienska namnet...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben