Spagetti Carbonara - Kolarhustruns pasta

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Finns det någon pastarätt som är så god...?

Ingredienser

  • ca 150 g spagetti
  • 100 g rimmat sidfläsk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 äggulor
  • ev 2 msk grädde
  • 2 msk riven parmesanost
  • svartpeppar från kvarn
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisning på paketet. Ta bort svålen, tärna och fräs upp fläsket tillsammans med den lätt krossade vitlöksklyftan i en stekpanna. Ta bort vitlöksklyftan när den har blivit brynt. Rör ihop äggulor och grädde om så önskas. Blanda det med den avrunna spagettin, fläsktärningarna och riven ost. Lägg upp i varma tallrikar och mal lite svartpeppar över. En sallad på grovrivna morötter med olja och vinäger är ett fräscht tillägg till pastamiddagen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Godbrain 1 oktober 2008

    Jag uppskattar att du anger att det skall vara sidfläsk (inte bacon alltså), och skriver ev framför grädden. En riktig carbonara består endast av pasta, fläsk, svartpeppar, äggulor och parmesanost. Ingen grädde, ingen creme fraiche, ingen vitlök och framförallt inga gröna ärtor, basta!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben