Serverar: 2 portioner
Tid: 20 minuter
Finns det någon pastarätt som är så god...?
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Ta bort svålen, tärna och fräs upp fläsket tillsammans med den lätt krossade vitlöksklyftan i en stekpanna. Ta bort vitlöksklyftan när den har blivit brynt. Rör ihop äggulor och grädde om så önskas. Blanda det med den avrunna spagettin, fläsktärningarna och riven ost. Lägg upp i varma tallrikar och mal lite svartpeppar över. En sallad på grovrivna morötter med olja och vinäger är ett fräscht tillägg till pastamiddagen.
Jag uppskattar att du anger att det skall vara sidfläsk (inte bacon alltså), och skriver ev framför grädden. En riktig carbonara består endast av pasta, fläsk, svartpeppar, äggulor och parmesanost. Ingen grädde, ingen creme fraiche, ingen vitlök och framförallt inga gröna ärtor, basta!