Åh, så smarrigt det är med en vällagad Carbonara.
Ingredienser
250 g spaghetti
1 pkt bacon ( 150 g)
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
2 dl grädde
50 g färskriven parmesan
Svartpeppar , grovmalen
1 st ägg
Tillbehör
Riven parmesan
Tomatsallad
Nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Strimla bacon och finhacka löken.
Riv parmesan.
Koka spagettin.
- Under tiden pastan kokar, fräs lök och pressad vitlök glansig och mjuk (EJ brynas) i en panna. Häll upp i skål.
Knaperstek därefter bacon i pannan, och låt rinna av på hushållspapper.
- Diska ur pannan och häll i grädden, värm försiktigt. Blanda i bacon och lökblandningen. Peppra.
- Häll av pastan och vänd ned den i grädden.
Tillsätt den rivna parmesanen och ägget. Se till att allt blir genomvarmt men försök undvika att ägget stelnar.
- Mal över svartpeppar och servera direkt ur pannan med mer riven parmesan.
- Servera en enkel tomatsallad till.
Liknande recept
Kommentarer (20)
Relaterade Artiklar
Pasta carbonara
En av de italienska pastarätter vi i Sverige kan det italienska namnet...
Oj denna carbonara blev mycket god! Tillsatte ett extra ägg, blev lite torrt annars för min smak. Tack!
Riktigt smarrigt... Tillsatte även lite hackad persilja över carbonaran vid servering vilket jag kan rekomendera. Tack för receptet!
Supergod!!! Bjöd på denna rätt en fredag när vi fick objudna gäster. Alla njöt i fulla drag.
Jättebra recept. Det blev såå gott. Tack
tycker inte att lök är bra i men annars gott, fastnade för carbonaran i rom . ingen lök där
Mmm jättegott och snabbt vardagsrecept. Fast vi blandade i en varsin äggula vid bordet, som vi serverade i ett halvt skal. Och så hade vi mer bacon, eftersom sönerna är tokiga i det och "kräver" mer protein. Kalasversion av carbonara. Rekommenderas!
Äntligen ett gott pasta carbonara-recept! Tack! Gott även i matlåda dagen efter
jättegott! till och med farsan hållde med mig!
Föregående inlägg skrevs av Oliver 8år, när jag inte var vid datorn. Han har iaf - rätt det blev jättegott (dock utan gul lök). "Farsan"
Helt underbar carbonara!!! Tack så mycket den kommer jag göra ofta! Mycket godare än den man får på restauranger!
Åh vad supermumsig carbonara!! Mycket älskad av både mig och maken! Gjorde dubbel sats. Barnen var/är väldigt skeptiska för det var ju ihopsmetat, men dom gav det en chans men ville tyvärr hellre ha ren spagetti och bacon. Maken lycklig då för han fick en suverän matlåda=)
Tack för ett supergott recept, detta kommer jag att göra många, många gånger. Det kan endast bli ett högt betyg, d.v.s. en 5:a i klassen vardagsmat.
Tack för ett jätte gott recept!
+Billigt +Enkelt +Fantastiskt gott!
Jättegott och enkelt!
Supergott!! Gjorde en smalvariant med 4% matgrädde och 10% ost men ändå super!
Wow, detta är verkligen en ny sorts carbonara! Du har lagt till en hel del ingredienser..
Har ju helt glömt att kommentera denna underbara Carbonara. Tack för receptet irrevirre, vi har gjort den massor av gånger och den är kanongod! Står precs vid spisen och skall laga till den igen.
Ser jättegott ut, hade tänkt laga den ikväll, fast med rökt skinka istället för bacon. Hur gör man då? Ska skinkan knaperstekas eller värmas innan? Tack på förhand!
Supergott!! Har precis testat och kan varmt rekommendera detta recept. Enda skillnaden var att jag blandade äggulan i maten direkt på tallriken istället.