Pasta Carbonara - Utan grädde!

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Dagens middag fick bestå utav en snabb & enkel Pasta Carbonara. Samma fyllighet & enkelhet som den vanliga Carbonaran, fast utan grädden!

Ingredienser

  • Ca 336 gram pasta
  • 140 g bacon, 1 paket
  • 2 tsk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 ägg (varav 1 helt & 4 äggulor)
  • ½ dl riven parmesanost
  • Salt
  • Paprika-krydda
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp pastan. Under tiden du kokar pastan så steker du baconet i oljan tills den får en fin färg och yta.
    2. Grovhacka vitlöken och tillsätt den i baconet, stek cirka 1 minut.
    3. Vispa ihop det hela ägget, äggulorna och nästan allt av osten i en separat skål. Smaka av med lite av de kryddor du vill ha. Rör om.
    4. Häll av pasta MEN spara cirka 1 matsked av vattnet.
    5. Tillsätt äggröran, resterande vatten av pastakoket, bacon/vitlöksblandningen och resten av osten i kastrullen med pastan. Smaka av med krydda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben