Pasta med bacon, grädde och ost
Kanske inte världens nyttigaste men så vansinnigt god att det inte spelar något roll. Så kan man sammanfatta denna krämiga pastarätt med bacon, grädde och ost.
Tips!
Använd saxen till att "strimla" bacon och även klippa den kokta pastan i mindre bitar.
Ingredienser
300 g torkad spaghetti eller 500 g färsk
2 paket bacon, ca 300 g
1 msk olivolja
3 dl grädde, gärna mager
3 dl riven ost
1 tärning grönsaksbuljong
Salt
Svartpeppar
Blandad sallad
Ärter
Instruktioner
- Strimla bacon och riv osten. Koka upp rikligt med vatten till pastan som kokas någon halvminut kortare än vad som står på paketet. Slå upp den färdiga pastan i ett durkslag och låt den rinna av.
- Sätt tillbaka kastrullen på spisen och fräs
baconbitarna med olivolja någon minut. Slå tillbaka pastan och rör ner riven ost, grädde och smula i buljontärningen. Låt allt koka upp, men inte mer.
- Smaka av med salt, om det ens behövs, och svartpeppar.
- Fördela pastan på tallrikar och krydda med extra svartpeppar. Bjud blandad sallad och ärter till.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Pasta carbonara
En av de italienska pastarätter vi i Sverige kan det italienska namnet...
Gott,enkelt och snabblagat!
Mycket bra recept, jättegott, enkelt och snabbt!