Pasta med bacon, grädde och ost

Serverar: 4 portioner

Kanske inte världens nyttigaste men så vansinnigt god att det inte spelar något roll. Så kan man sammanfatta denna krämiga pastarätt med bacon, grädde och ost. Tips! Använd saxen till att "strimla" bacon och även klippa den kokta pastan i mindre bitar.

Ingredienser

  • 300 g torkad spaghetti eller 500 g färsk
  • 2 paket bacon, ca 300 g
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl grädde, gärna mager
  • 3 dl riven ost
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Blandad sallad
  • Ärter
  • Instruktioner

    1. Strimla bacon och riv osten. Koka upp rikligt med vatten till pastan som kokas någon halvminut kortare än vad som står på paketet. Slå upp den färdiga pastan i ett durkslag och låt den rinna av.
    2. Sätt tillbaka kastrullen på spisen och fräs baconbitarna med olivolja någon minut. Slå tillbaka pastan och rör ner riven ost, grädde och smula i buljontärningen. Låt allt koka upp, men inte mer.
    3. Smaka av med salt, om det ens behövs, och svartpeppar.
    4. Fördela pastan på tallrikar och krydda med extra svartpeppar. Bjud blandad sallad och ärter till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lindasunesson 20 april 2010

    Gott,enkelt och snabblagat!

    inascott 17 oktober 2010

    Mycket bra recept, jättegott, enkelt och snabbt!

    Relaterade Artiklar

    Pasta carbonara
    En av de italienska pastarätter vi i Sverige kan det italienska namnet...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben