Kesoomelett med ost bacon och skinka

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Väldigt saftig och fast ugnsomelett med balanserade smaker (går att göra med enbart bacon också). Går ypperligt att återvärma i matlådan på jobbet tack vare vätskan från färskosten.

Ingredienser

  • 500 g keso, naturell
  • 4 ägg
  • 140 g bacon, tärnad
  • 50 g lufttorkad skinka (kan uteslutas)
  • 50 g gorgonzola (kan uteslutas)
  • 75 g gratängost
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225C. Stek baconet i sitt eget fett, det skall bli välstekt, inte bli knaperstekt. Tag bort allt synligt fett från den lufttorkade skinkan och hacka denna mycket fint. Smula gorgonzolaosten (om det är för krämigt, tag biten, några droppar vätska och mosa till en kräm som kan klickas)
    2. När baconet är klart, lägg i skinkan. Låt fräsa i 20 sekunder och tag sedan upp köttet och låt rinna av på hushållspapper.
    3. Vispa äggen lätt i en bunke, tillsätt 1/3 av Keson samt gorgonzolaosten, blanda om försiktigt (keson skall ej mosas). Tillsätt ytterligare1/3 Keso samt bacon och skinka. Blanda om försiktigt. Tillsätt resten av Keson och blanda om.
    4. Häll blandningen i en gratängform (Pyrexform). Strö över gratängost. Grädda i 225C i 25-30 min tills ytan fått fin färg och omeletten har fast konsistens.
    5. Servera en matig sallad och bröd till omeletten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben