Kalvfiléer med skinka och ost

Serverar: 4 portioner

En italiensk kötträtt med prosciutto och riven parmesan. Potatisgratäng, sallad och bröd är gott till.

Ingredienser

  • ½ kg kalvfilé skuren i 4 skivor
  • Mjöl till panering
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk olja
  • 40 g smör
  • 125 g prosciutto eller kokt skinka, hackad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 4 msk riven parmesan
  • 4 msk hönsbuljong
  • Instruktioner

    1. Lägg filéskivorna mellan två ark smörpapper och bulta ut dem lätt med handen. Krydda mölet med salt och peppar och vänd kalvskivorna i mjölet.
    2. Värm olja och smör i en stor stekpanna. Lägg i skivorna och stek dem ca 3 minuter på var sida.
    3. Blanda skinka och persilja och bred ut över köttet. Strö ost över. Rör ner buljongen i stekskyn och skeda litet över varje skiva. Lägg på ett lock och sjud på svag värme ca 5 minuter eller tills kalven är mör och osten börjat smälta.
    4. Flytta över köttet till ett varmt fat och håll varmt. Koka upp skyn och reducera den. Häll över kalvskivorna och servera dem omedelbart.
    5. Servera med en god potatisgratäng, sallad och bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben