Kalljästa frallor som görs i ordning på kvällen och sedan gräddas till frukost
Ingredienser
½ paket jäst
2½ dl kallt vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 dl havregryn
1 dl vetekli
5 dl vetemjöl
8 skivor rökt skinka
16 skivor ost
Ägg
Sesam- eller vallmofrö
Instruktioner
Smula jästen i en bunke. Häll på lite av det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, havregryn, vetekli och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 16 bitar. Kavla ut bitarna till rundlar, ca 12cm i diameter. Täck hälften av rundlarna med skinka och ost. Lägg på resterande rundlar och tryck till ordentligt runt kanten.
Lägg de dubbla frallorna på en bakpapperslädd plåt. Täck med ett till bakplåtspapper och plastfolie. Ställ plåten i kylskåpet över natten.
Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut plåten och låt frallorna jäsa i rumstemperatur ca 15 minuter. Pensla med ägg. Strö över sesam- eller vallmofrön. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna på galler.