Allt-i-ett frallor med skinka och ost

Serverar: 8 portioner

Kalljästa frallor som görs i ordning på kvällen och sedan gräddas till frukost

Ingredienser

  • ½ paket jäst
  • 2½ dl kallt vatten
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetekli
  • 5 dl vetemjöl
  • 8 skivor rökt skinka
  • 16 skivor ost
  • Ägg
  • Sesam- eller vallmofrö
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Häll på lite av det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, havregryn, vetekli och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig.
    2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 16 bitar. Kavla ut bitarna till rundlar, ca 12cm i diameter. Täck hälften av rundlarna med skinka och ost. Lägg på resterande rundlar och tryck till ordentligt runt kanten.
    3. Lägg de dubbla frallorna på en bakpapperslädd plåt. Täck med ett till bakplåtspapper och plastfolie. Ställ plåten i kylskåpet över natten.
    4. Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut plåten och låt frallorna jäsa i rumstemperatur ca 15 minuter. Pensla med ägg. Strö över sesam- eller vallmofrön. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben