Ugnspannkaka med ost och bacon

Serverar: 4 portioner

En lite mer matig pannkaka :)

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2 pkt tärnad bacon (á 140 g)
  • 200 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Mät upp mjölet i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet, häll i resterande mjölk. Tillsätt äggen under vispning.
    3. Smörj en långpanna med margarin, häll i smeten.
    4. Strö över den rivna osten och fördela baconet i långpannan.
    5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader tills pannkakan "stelnat".

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Anderstam 13 maj 2012

    Mycket matig och Delikat pannkaka. Jag hade även i 1 tsk bakpulver, och resultatet blev så bra att det fotades. Givetvis en 5 poängare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben