Emmas Ugnspannkaka med potatis och bacon

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

En matig pannkaka som tillagas i ugnen.

Ingredienser

  • 6-7 medelstora potatisar
  • 140 g bacon (1 paket)
  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2 ½ dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
    2. Fortsätt med att skala och riva potatisen. Krama ur för att få bort så mycket stärkelse som möjligt.
    3. Vispa ihop äggen med hälften av mjölken. Tillsätt sedan mjöl och bakpulver och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt sedan resten av mjölken, potatisen och salt. Skära baconet i små bitar och vispa ner i blandningen.
    4. Smörj en ugnsäker form och häll ner blandningen. Låt stå i ugnen ca.35 min tills ytan fått en vacker färg. Prova med en sticka så inte pannkakan känns för "vattning".
    5. Servera med morötter och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bappi 25 september 2013

    Supergod pannkaka och värd mer än fem plus. Går inte att misslyckas med och smaken är bara så god. Toppenrecept/kram

    emmalona 25 september 2013

    Tack så mycket Bappi :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben