Emmas kycklingpaj med bacon och spenat

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En riktigt lättlagad och god paj som passar vardag liksom helg.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gram smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 paket bacon ca.140 gram
  • 300 gram fryst spenat
  • 1 bit purjolök, ca. 300 gram
  • Smör
  • 1 röd paprika
  • 2 dl Arla Köket lätt crème fraiche paprika & chili
  • 3 ägg
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca.23 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kylen 30 min.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i mindre bitar. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något.
    3. Kärna ur paprikan och tärna den. Skär bacon i mindre bitar. Tryck ur överflödigt vatten ur spenaten (annars kan pajen bli för blöt). Blanda ihop kyckling, purjolök, paprika, bacon, spenat, crème fraich, ägg, salt, peppar och hälften av osten.
    4. Förgrädda skalet i 10 minuter.
    5. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
    6. Servera med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Karoliinisfinis 20 augusti 2013

    Otroligt gott och matigt! :)

    BengthTLjung 19 februari 2016

    Otroligt gott och mättande. Succe

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben