Potatisgratäng med spenat och bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Ett eget nyttigt och enkelt påhitt som gjorde succé hemma. De flesta ingredienserna finns ofta hemma. Inga konstigheter!

Ingredienser

  • 12 små potatisar
  • 800 g hackad spenat
  • 280 g (två paket) bacon
  • 2-3 dl grädde
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • Riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader och smörj en ugnsäker gratängform.
    2. Skala och skiva potatisen. Lägg potatisen i gratängformen, salta pch peppra och pressa i en vitlöksklyfta.
    3. Klipp bacon i 2 cm stora bitar och stek lätt, det ska inte bli knaprigt.
    4. Blanda i bacon, grädde och spenat med potatisen. Om spenaten är fryst, tina upp den i micron.
    5. Strö ett jämt lager riven ost över gratängen.
    6. Gratinera i ugnen ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben