Potatisgratäng med Apetina och spenat
Serverar:
4-8 portioner
Den här rätten går snabbt att tillaga, men ska stå en stund i ugnen.
Ingredienser
4 port / 8 bufféportioner
8-10 potatisar, ca 3/4 kg
250 g förvälld bladspenat
2 vitlöksklyftor
150 g Apetina
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva potatisen.
Grovhacka spenaten.
Skala och hacka vitlöken.
Blanda spenat, potatis, vitlök och smulad Apetinaost, salt och peppar i en smord ugnssäker form.
Häll på grädde och mjölk.
Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 min.
Servera med t.ex. kassler, skinka, korv...bröd och sallad.
Liknande recept
Potatisgratäng med spenat och bacon
4
50 min
4
Potatisgratäng med soltorkade tomater, feta och spenat
4.4
50 min
12
6
Ugnspannkaka med spenat, ädelost och bacon
4
40 min
4-6
2
Potatisgratäng den lättaste
4
4
2
Mirres potatisgratäng
4.8
6
3
God Potatisgratäng
1 h 30 min
4
Spenat & ost gratäng med falukorv
4
35 min
5
3
Mina suveräna plättar med spenat och feta
3
30
1
Äggstanning med kycklingkorv, lök och spenat
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!