Potatisgratäng med Apetina och spenat

Serverar: 4-8 portioner

Den här rätten går snabbt att tillaga, men ska stå en stund i ugnen.

Ingredienser

  • 4 port / 8 bufféportioner
  • 8-10 potatisar, ca 3/4 kg
  • 250 g förvälld bladspenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g Apetina
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skiva potatisen.
    3. Grovhacka spenaten.
    4. Skala och hacka vitlöken.
    5. Blanda spenat, potatis, vitlök och smulad Apetinaost, salt och peppar i en smord ugnssäker form.
    6. Häll på grädde och mjölk.
    7. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 min.
    8. Servera med t.ex. kassler, skinka, korv...bröd och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben