Mina suveräna plättar med spenat och feta

Serverar: 30 portioner

Egen komposition. Det godaste jag ätit på länge!

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk smält margarin eller smör
  • Hackad spenat
  • Fetaost
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. * Blanda mjöl, salt, bakpulver, hälften av mjölken till en smet. * Tillsätt resten av mjölken, ägg och smält matfett. * Blanda i spenat och feta. Rör om. * Smeten behöver inte jäsa. * Stek dem i panna (eller plättlagg) i olivolja.
    2. Ta spenat och feta efter tycke och smak. Stekta i olja blir plättarna frasiga (friterade).
    3. Ät som ensamrätt eller med stekt fläsk/bacon alternativt med löjrom, hackad röd lök och gräddfil/creme fraiche
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nilssonsa 7 februari 2012

    Gott med grillad kyckling och sallad till. Tyvärr glömde jag platta ut de första två plättarna så de blev inte helt genomstekta, annars jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben