Revbensspjäll och couscous med spenat och bacon

Serverar: 4 portioner

Serveras med rostade grönsaker och en underbar mangosalsa!

Ingredienser

  • 1 kg tjocka revben
  • 2 msk soja
  • 1/2 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 1–2 tsk salvia
  • Couscous
  • 4 dl couscous
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 pkt fryst bladspenat, 250 g
  • 1 pkt bacon
  • 1-1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Mangosalsa
  • 3 dl yoghurt
  • 3-4 msk mango chutney
  • 1/2-1 krm cayennepeppar
  • 1 msk pressad citron
  • 2–3 msk hackad mynta
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Revbenen: Lägg revbenen med köttsidan upp på ugnsfast form. Pensla med soja och krydda. Stek i ugn 175° i 1 tim. Vänd på revbenen och pensla på soja och krydda andra sidan. Stek i ytterligare 30-40 minuter (tills köttet går att lossa från benen).
    2. Couscousen: Koka upp 4 dl vatten och lägg i en tärning grönsaksbuljong. Häll i couscousen och lägg på locket. Ställ åt sidan så couscousen får svälla.
    3. Klipp baconet i små bitar och stek knaprigt. Häll av fettet ur pannan. Skär den frysta spenaten i bitar och rör ner i baconet. Häll på grädden och låt koka ihop några minuter. Salta och peppra.
    4. Rör ner en liten klick smör i couscousen och blanda i spenat- och baconblandningen.
    5. Mangosalsan: Blanda ingredienserna till mangosalsan (eller mixa om du vill ha en slätare konsistens) och servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben