Kycklingpaj med bacon och fetaost

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

Matig paj som med fördel ätes kall en varm dag på stranden.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • Ca 200 g kycklinkött, tillagat
  • 1 pkt bacon
  • 8-10 soltorkade tomater
  • 10-15 Kalamatioliver
  • 75 g fetaost
  • 250 g Kesella
  • 1 dl grädde
  • 3 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop pajdegen och tryck ut i en pajform, förgrädda i 200 grader ca 15 minuter.
    2. Finfördela kycklingköttet (som kan vara stekt eller grillat). Skär baconet i små bitar och knaperstek. Strimla de soltorkade tomaterna. Kärna ur och skiva oliverna. Skär fetaosten i tärningar. Blanda ihop dessa ingredienser i en skål.
    3. Rör ihop Kesellan, grädden, äggen och den pressade vitlöksklyftan. Salta och peppra.
    4. Fyll det förgräddade pajskalet med kycklingblandningen. Häll Kesellablandningen över alltihop.
    5. Grädda i 200 grader 30-35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben