Ost, bacon och spenatpaj

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Väldigt mättande och bra till lunchlådor.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl dinkelmjöl
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 300 g tärnat bacon
  • 75 g babyspenat
  • 200 g riven ost (valfri sort)
  • 3 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • ½ tsk svart peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader .
    2. Pajdegen: Låt smöret bli rumstempererat. Blanda alla ingredienser och forma till en deg, låt vila i kylen i minst 15 min.
    3. Gör under tiden fyllningen. Stek baconet knaprigt i en het panna. Låt rinna av på hushållspapper medan de svalnar.
    4. Vispa ägg och mjölk i en skål. Tillsätt riven ost, peppar och baconet och rör ihop allt till en smet.
    5. Tryck ut pajdegen i en form (22-25cm).
    6. Skölj spenaten och täck botten av pajdegen med spenat. Häll sedan över äggblandningen och fördela så att osten och baconet, täcker hela formen.
    7. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben