Underbart krispiga och goda rotfrukter i ugn med bacon och ost

Serverar: 1-2 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt och enkelt för den som är sugen på någonting gott och nyttigt, men som inte är för omständigt att laga.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 vitlök
  • Blomkål (ca 7 bitar)
  • Riven ost
  • 40 g bacon
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader, varmluftsugn.
    2. Börja med att skala och hacka morötter. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med blomkål och vitlöksklyftor, lämna gärna skalet kvar på vitlöksklyftorna.
    3. Tillsätt salt och peppar och ställ in formen i ugnen. Rör om lätt var tionde-var femte minut, ha koll på blomkålen som lätt blir bränd. Låt stå i ugn tills grönsakerna är gyllenbruna (ca 25 minuter).
    4. Tärna och stek bacon. Strö riven ost och bacon över grönsakerna. Låt stå i ugn ca 3-5 minuter, tills dess osten är smält. Serveras direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben