Krispigt bacon och parmesan med spaghetti

Serverar: 4 portioner

Mycket enkel och god rätt, serverad på det italienska sättet där såsen är ett med pastan

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g bacon i tärningar
  • 2 ägg
  • 4 äggulor
  • 1 dl riven parmesanost + extra till servering
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Spaghetti
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök och fräs den mjuk i olja utan att den får färg. Skala och krossa vitlöksklyftorna . Tillsätt bacontärningarna och vitlöken och fräs på svag värme tills allt bacon blivit lite krispigt
    2. Vispa samman äggen och äggulorna med parmesanosten.
    3. Tillsätt avrunnen pasta med några matskedar av kokvattnet och rör om tills det är väl blandat. Krydda med salt och peppar
    4. Blanda pastan med baconet och servera med mer riven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben