Spaghetti med skinksås

Serverar: 4 portioner

En verkligen supergod pastasås

Ingredienser

  • 4 port bandspaghetti
  • 2 dl buljong tex grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 200 g rökt skinka eller kassler
  • 1 krm persilja
  • salt
  • peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop buljong och creme fraiche och låt det koka upp. Rör ner osten, sedan får såsen inte koka mer. Strimla skinkan och rör ner den tillsammans med den hackade persiljan. Krydda med salt och peppar, samt pressa i vitlöken. Servera nykokt pasta, skinksås och gärna en tomatsallad till. (red. kommentar)

    Liknande recept

    Kommentarer (12)

    trampolin 24 mars 2008

    Det blev gott :)

    mumsan 8 december 2008

    Enkelt och gott! perfekt tröttefterjobbetmåndagmat!

    epi 2 april 2009

    Lätt till lagat och gott och enkelt. Bra ont om tid mat. Hadde en stekt lök i såsen och det blev mycket gott

    Lilloo 4 augusti 2009

    Jättegott. Vi skulle egentligen ha det till lunch i morgon, men vi har börjat tjuvnallat redan ikväll. Blir en stark 4 ifrån oss.

    bompen 20 augusti 2009

    Det blev supergott

    fiaflickan 7 mars 2010

    Gick väldigt fort att göra och blev jättegott!!Tack för receptet!!

    frokeneva 14 oktober 2010

    Jättegod vardagsmat!

    pisco34 14 december 2010

    Hepp.... Riktigt bra skinksås till pastan..... Rörde i en frösen paprika oxå senn blev det middag igen.

    flammy 19 januari 2011

    Svinbra recept,gärna mer såna.... Plättlätt och gott. Hade i dubbelt så mycket kassler dock

    jstattin 27 februari 2011

    Ursäkta men... 2 dl buljong??? Annars verkar det bra.

    Gul13 17 december 2011

    Detta var verkligen inte något för oss. Som tur var gick det att rädda såsen med bla bättre kryddning och grädde.

    Fidelis_ad_urnam 6 november 2012

    Underbart god ost- och skinksås! Följde receptet till punkt och pricka och hade i 2 dl buljong vilket gav en krämig och god sås. Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben