Spaghetti med kokt ägg

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Låter kanske lite konstigt - men det är faktiskt gott. Cocktailtomaterna bryter mot svartpepparn och bacon. Vitlök och rikligt med parmesan gör sitt till. Tips: Se till att äggen är varma när de går i pastan - annas blir den lätt kall med tomaterna och osten.

Ingredienser

  • 500 g spaghetti
  • 2 paket bacon
  • 12 cocktailtomater
  • 3 kokta ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm (minst) cayennepeppar
  • Instruktioner

    Strimla baconet och stek i torr stekpanna. Pressa i vitlöken när baconet nästan är klart och låt den steka med i någon minut. Låt rinna av på hushållspapper. Koka pastan enligt anvisningarna. Hacka de kokta äggen fint, dela cocktailtomaterna. Blanda pastan med bacon, tomater, olivolja, parmesan och hackade ägg. Smaka av med salt och cayennepeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben