Spaghetti Carbornara

Serverar: 4-5 portioner

Gott och enkelt....

Ingredienser

  • Spaghetti
  • 1-2 pkt bacon
  • 1 shalottenlök
  • 4 äggulor
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • Olivolja
  • Kokvattnet från spaghettin
  • Färskriven ost, ex. parmesan
  • Instruktioner

    1. Koka spagettin enl anvisningar på paketet
    2. Finhacka charlottenlök och strimla bacon. Börja med att fräsa bacon i lite olivolja i en stekpanna med kant (ex traktörpanna) när baconet börjar "separera" häler du i charlottenlöken och låter fräsa tills baconet precis börjar få färg. vispa ihop äggulor och gräddmjölken. Ta spagettin direkt ur kokvattnet och lägg ner i stekpannan med bacon o lök (obs häll inte av vattnet utan plocka upp spagettin med en slev el dyl) häll över ägg o grädden och rör hela tiden tills det börjar puttra dra ifrån värmen då . verkar det tjockt späder du med spagettivatten till lagom konsistens smaka av med salt och mycker nymalen svartpeppar, riv ost över och servera genast Vill man kan man servera en äggula till varje portion.
    3. Smaklig måltid....

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EnsammaMamman 3 april 2009

    Otroligt gott. Barnen åt många och stora portioner. Det var bara sambon som vägrade äta. Han avskyr spaghetti så det var kanske inte så konstigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben