En klassisk pastarätt! Den här såsen ska sjuda i 1 ½ timme, så börja matlagningen i god tid!
Ingredienser
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 morot
1 selleristjälk
500 g nötfärs
5 dl köttbuljong
3 3/4 dl rödvin
800 g krossade tomater
1 msk socker
½ dl hackad persilja
500 g spaghetti
Nyriven parmesanost
Instruktioner
- Tärna gul lök, morot och selleri.
Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna eller stekgryta. Tillsätt pressad vitlök, lök, morot och selleri. Fräs under omrörning i ca 5 minuter på svag värme tills allt mjuknar och fått en aning färg.
Öka värmen, tillsätt köttfärsen och bryn väl under omrörning.
- Smula sönder färsen med en trägaffel under stekningen. Tillsätt buljong, vin, tomater, socker och persilja.
Ge det hela ett uppkok och sänk sedan värmen och låt sjuda i 1 ½ timme, rör om då och då.
Smaka av.
- Mot slutet av såsens kokningstid kokar du pastan i kokande vatten tills den är al dente.
Låt pastan rinna av och fördela i förvärmda djupa tallrikar.
Servera såsen ovanpå den heta pastan.
Toppa med nyriven parmesanost.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...