Pasta med fläskfilé med svamp och grädde

mmmmm

Ingredienser

  • 500 g penne, följ anvisningar på paket
  • 500 g fläskfilé
  • 250 g svamp ex champinjon, kantareller el shiitake (ca 10 stora svampar)
  • 1 halv purjolök el 1 knipplök
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 5 dl vispgrädde eller kokbar crème fraiche (du kan också blanda)
  • 1 msk soja
  • 8 msk rött vin el 2 msk vinäger
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 dl hackad färsk basilika el persilja
  • 40 g parmesanost
  • Ev en skvätt mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt på vatten till pastan och koka den enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Skär under tiden filén i strimlor. Skiva svamp, hacka lök och vitlök.
    3. Bryn köttet i olivolja i en panna. Tillsätt svamp och lök. Låt fräsa några minuter under omrörning. Rör ner vin eller vinäger, grädde, soja i pannan och låt puttra. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och tillsätt basilika eller persilja och parmesanost.
    4. Blanda med pastan. Med några matskedar mjölk eller grädde spär du pastasåsen om du vill ha en tunnare pastasås.
    5. Servera med riven parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eva_jonte 25 juli 2010

    Sååå himla gott!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben