Gratinerad pasta med fläskfilé

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 30 minuter

Snabblagad och god pastagratäng. Perfekt även för den som vill äta lite fettsnål mat.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • ½-1 röd paprika
  • 1 dl smakrik svamp, förvälld/konserverad
  • 1 tsk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½-1 pkt bacon
  • 375 g fläskfilé
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Grillkrydda, gärna grekisk
  • 2 tomater
  • 2 dl crème fraiche, 5 %
  • 500 g pasta tagliatelle, färsk
  • 1 ½ dl riven ost, 17 %
  • Instruktioner

    1. Sätt ungen på 200 grader.
    2. Bryn lök, paprika, svamp i oljan utan att det tar färg. Pressa ner vitlöken. Lägg åtsidan när löken blivit mjuk.
    3. Knaperstek baconet och låt rinna av på papper. Torka ur stekpannan (diska inte så blir det mer smak kvar) och stek sedan fläskfilén. Krydda med salt, peppar och grillkrydda.
    4. Tärna tomaterna och rör ner dessa och lök-/svamphacket tillsammans med fraichen i stekpannan. Sänk värmen.
    5. Koka upp vatten och koka pastan. Låt den rinna av och lägg den därefter i en ugnssäker form, ca 25x35 cm. Häll fläskfiléblandningen över och blanda allt.
    6. Strö över den rivna osten och gratinera ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben