Mycket god maträtt som passar lika bra till fest som till vardag!
Ingredienser
500 g fläskfilé
2 ägg
2 dl ströbröd
Salt
Svartpeppar
5 dl grädde
1 ½ dl chilisås
½ dl senap (typ Jonnys)
2 dl riven ost
Instruktioner
Skär fläskfilén fri från hinnor och sedan i 1 cm tjocka skivor. Banka ut skivorna lite och vänd de först i ägg och sedan i ströbröd. Stek i smör, salta och peppra. Lägg sedan över i en gratängform.
Vispa ut stekpannan med grädde, chilisås och senap, smaka ev av med lite mer salt och peppar.
Häll såsen över köttet och strö över riven ost.
Gratinera i 225 grader i ca 10-15 minuter.
Denna rätt har jag själv komponerat och lades in för länge sedan under namnet "Imminns smarriga fläskfilegryta".
// Imminn
tezzie11 december 2009
Okej, jag blev själv bjuden på detta av ett canadensiskt par 1998.
Kanske hade de läst ditt recept?
imminn11 december 2009
Det kan ju inte jag svara på, men receptet gjordes till min konfirmation år 1967. Min mamma och jag slog våra huvuden ihop och skapade detta.
//
Imminn
dolores13 januari 2010
Mycket gott, körde med skånsk senap och det funkade bra. Har aldrig provat Jonnys men förmodar att den också är åt det söta hållet.
Magnus26 december 2017
Bra att göra den 1967 med Johhnys senap som inte kom ut på marknaden förrän 20 år senare!
Denna rätt har jag själv komponerat och lades in för länge sedan under namnet "Imminns smarriga fläskfilegryta". // Imminn
Okej, jag blev själv bjuden på detta av ett canadensiskt par 1998. Kanske hade de läst ditt recept?
Det kan ju inte jag svara på, men receptet gjordes till min konfirmation år 1967. Min mamma och jag slog våra huvuden ihop och skapade detta. // Imminn
Mycket gott, körde med skånsk senap och det funkade bra. Har aldrig provat Jonnys men förmodar att den också är åt det söta hållet.
Bra att göra den 1967 med Johhnys senap som inte kom ut på marknaden förrän 20 år senare!