Gratinerad fläskfilé
Serverar:
5-6 portioner
Tid:
1 timme
Mums.
Ingredienser
600 g fläskfilé
2 purjolökar
280 g bacon
184 g champinjoner på burk
150 g majs på burk
5 dl matlagningsgrädde
2 dl matlagningsvin (vitt)
1 kycklingbuljongtärning
Svartpeppar
1 krm Tandoorikrydda
3 dl riven ost
Instruktioner
Skär upp baconet och purjolöken i strimlor.
Putsa fläskfilén och skär den i skivor, ca 1 cm.
Stek bacon och purjolök i en panna. Tillsätt fläskfilén, champinjonerna och majsen och stek allt i några minuter.
Tillsätt buljongtärningen, grädden och vinet. Koka ca 5 minuter.
Krydda med peppar och tandoorikrydda.
Häll sedan över i en gratängform och strö över den rivna osten.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills osten fått fin färg.
Servera med ris, pasta eller potatis, sallad eller kokt blomkål/broccoli.
Liknande recept
Gratinerad pasta med fläskfilé
30 min
5-6
Gratinerad panerad fläskfilé
4
40 min
4
5
Gratinerad fläskfilé med örtcreme
1 h
4
1
Gratinerad fläskfilé på selleribotten
6
Gratinerad fläskfilé paprika & chili
5
1 h
4
1
Gratinerad fläskfilé med ört- och osttäcke
6
Gratinerad fläskfilé med portvinsås
5
4
2
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Fläskfilé i chutneysås
4
25 min
4
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!