Gratinerad fläskfilé

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

Mums.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 purjolökar
  • 280 g bacon
  • 184 g champinjoner på burk
  • 150 g majs på burk
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl matlagningsvin (vitt)
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • Svartpeppar
  • 1 krm Tandoorikrydda
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär upp baconet och purjolöken i strimlor.
    2. Putsa fläskfilén och skär den i skivor, ca 1 cm.
    3. Stek bacon och purjolök i en panna. Tillsätt fläskfilén, champinjonerna och majsen och stek allt i några minuter.
    4. Tillsätt buljongtärningen, grädden och vinet. Koka ca 5 minuter.
    5. Krydda med peppar och tandoorikrydda.
    6. Häll sedan över i en gratängform och strö över den rivna osten.
    7. Gratinera i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills osten fått fin färg.
    8. Servera med ris, pasta eller potatis, sallad eller kokt blomkål/broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben