Gratinerad fläskfilé med ört- och osttäcke

Serverar: 6 portioner

Fläskfilé är alltid gott.

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • En klick Svenskt Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 2 skivor vitt formbröd
  • 2 dl riven Västerbottensost eller Allerum Prästost
  • 2 dl färska örter, t ex basilika, timjan, oregano
  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk fransk senap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 50 g Svenskt Smör
  • Favoritsås
  • 3 dl Gräddfil
  • 3 msk finhackad färsk timjan eller 1 msk torkad
  • 1-2 msk fransk senap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Rör ihop såsen och ställ kallt och låt mogna. Salta och peppra köttet och bryn det runt om i smör. Lägg köttet i en ugnsfast form.
    2. Tärna brödet och kör det i matberedare tillsammans med örter och ost tills det är grönt och smuligt. Blanda senap och vitlök och pensla det över köttet. Doppa/tryck sedan fast smulorna över köttet och klappa till det ordentligt. Hyvla över smöret. Ställ in formen i ugnen och stek köttet i 175° i 15-20 minuter, beroende på hur rosa man vill ha köttet. Låt det svalna något och skär köttet i skivor. Servera med sallad och Favoritsås.
    3. Tips! Gillar du tomater är det trevligt att låta en näve små cocktailtomater ligga runt köttet. De blir precis lagom stekta och väldigt goda. Krydda dem med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben