Gratinerad fläskfilé med portvinsås

Serverar: 4 portioner

En gratinerad fläskfilé med pinjekärnor, soltorkade tomater och vitlök som serveras tillsammans med portvinsås och ugnsrostade sparrispotatishalvor

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Gratinering
  • 125 g mozzarella
  • 1 kruka basilika, bladen
  • 25 g pinjekärnor
  • 75 g soltorkade tomater, marinerade och strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • Sås
  • 4 dl sky + vatten
  • 2 msk kycklingfond, konc
  • 3 msk maizena ljus redning
  • 1 tsk Imperial soy, Mrs cheng
  • 2 msk rött portvin
  • Svartpeppar
  • Ugnsrostade sparrispotatishalvor
  • Sparrispotatis eller andra potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 1 msk honung, flytande
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Putsa filén och bryn den runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Ta upp filén och vira in den i folie.
    3. Häll 3 dl vatten i stekpannan och sila det ner i en kastrull. Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Vispa ner redningen. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja, portvin och peppar.
    4. Skär mozzarellan i små fyrkanter. Hacka basilikabladen grovt. Blanda samman mozzarella, basilika, pinjekärnor, soltorkade tomater och vitlök till täcket. Tillsätt salt och peppar. Så här långt kan du förbereda maten.
    5. Skär filén i centimetertjocka skivor och lägg dem lite omlott i en rad på ett ugnssäkert fat. Bred gratineringen över hela filén. Försök att lägg allt ovanpå köttet. Ställ in fatet i ugnen och tillaga tills osten smält, ca 15 minuter. Servera med ugnsrostade potatis och haricots verts.
    6. Sparrispotatis = en potatissort
    7. Sätt ugnen på 225° Ugnsrostade sparrispotatishalvor: Skala och halvera potatisen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna Lägg potatishalvorna på bakplåtspappret. Salta, peppra och tillsätt rosmarin. Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills potatisen är mjuka och lätt brynta.
    8. Ta ut långpannan, ringla över lite flytande honung och sätt in långpannan i ugnen igen någon minut.
    9. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lazzzzz0 7 januari 2009

    Ser o verkar väldigt gott. Återkommer med hur jag lyckades med ditt recept.

    Heisjo 4 november 2010

    Kanongott!!!! Rekommenderas varmt++++

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben