Gratinerad pasta

Serverar: 4-5 portioner

En pastagratäng som innehåller det mesta.

Ingredienser

  • 300 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 3/4 dl nyriven parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk ströbröd
  • 400 g pasta, t.ex. penne eller skruvar
  • 100 g mortadella (korv)
  • 100 g parmaskinka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 burk krossade tomater
  • 200 g riven mozzarellaost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Arbeta samman köttfärsen med ägg, parmesanost, salt, peppar, hackad persilja och ströbröd till en jämn smet. Forma små runda köttbullar. Stek dem gyllene runtom i lite matfett.
    3. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt den rinna av.
    4. Strimla mortadellan och parmaskinkan. Skala vitlöken. Fräs korv, skinka och vitlöksklyftan i lite matfett. Tag upp vitlöken och tillsätt, tomatkross och grädde. Låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.
    5. Rör ner nykokt pasta och köttbullar i såsen. Lägg allt i en smord eldfast form. Strö över riven mozzarellaost. Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Getost
    Getost är något av det godaste jag vet. Jag kan äta getost dygnet r...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben