En pastagratäng som innehåller det mesta.
Ingredienser
300 g köttfärs
1 ägg
3/4 dl nyriven parmesanost
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
1 msk hackad persilja
1 msk ströbröd
400 g pasta, t.ex. penne eller skruvar
100 g mortadella (korv)
100 g parmaskinka
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl mellangrädde
1 burk krossade tomater
200 g riven mozzarellaost
Salt
Peppar
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Arbeta samman köttfärsen med ägg, parmesanost, salt, peppar, hackad persilja och ströbröd till en jämn smet. Forma små runda köttbullar. Stek dem gyllene runtom i lite matfett.
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt den rinna av.
- Strimla mortadellan och parmaskinkan. Skala vitlöken. Fräs korv, skinka och vitlöksklyftan i lite matfett. Tag upp vitlöken och tillsätt, tomatkross och grädde. Låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Rör ner nykokt pasta och köttbullar i såsen. Lägg allt i en smord eldfast form. Strö över riven mozzarellaost. Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Getost
Getost är något av det godaste jag vet. Jag kan äta getost dygnet r...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...