Pasta i fint sällskap - den mustiga såsen gömmer strimlad lövbiff, ädelost och senap. Själv har jag skippat pastan och serverat med grönsaker.
Ingredienser
250 - 300 g pasta , gärna färsk
250 - 300 g lövbiff
1 rödlök
1 - 2 msk smör eller margarin
50 g ädelost
1 ½.- 2 msk crème fraiche
1 - 1 ½ msk ljus fransk senap
2 krm salt
Instruktioner
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär lövbiffen i 5-6 cm långa strimlor och skala och hacka rödlöken ganska fint.
Bryn matfett i en stekpanna till ljusbrun färg, lägg i lövbiff och lök och fräs allt i 2 minuter. Rör om ett par gånger och låt värmen vara ganska stark så att köttet får fin färg.
Skär ädelosten i bitar och rör ner den tillsammans med crème fraiche, senap och salt. Själv brukar jag ta mer crème fraiche än vad som står i receptet, gillar den lite mer krämigare konsistensen.
Låt pastan rinna av väl och fördela den i fyra djupa tallrikar. Lägg på lövbiffen med sin sås och servera omedelbart.
Gott! Hade en hel burk creme fraiche och mkt mer ädelost, lite soya och vitlökspulver och lite cayennepeppar. Mums vad gott :-)