Pasta med strimlad lövbiff

Serverar: 4 portioner

Pasta i fint sällskap - den mustiga såsen gömmer strimlad lövbiff, ädelost och senap. Själv har jag skippat pastan och serverat med grönsaker.

Ingredienser

  • 250 - 300 g pasta , gärna färsk
  • 250 - 300 g lövbiff
  • 1 rödlök
  • 1 - 2 msk smör eller margarin
  • 50 g ädelost
  • 1 ½.- 2 msk crème fraiche
  • 1 - 1 ½ msk ljus fransk senap
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär lövbiffen i 5-6 cm långa strimlor och skala och hacka rödlöken ganska fint.
    2. Bryn matfett i en stekpanna till ljusbrun färg, lägg i lövbiff och lök och fräs allt i 2 minuter. Rör om ett par gånger och låt värmen vara ganska stark så att köttet får fin färg.
    3. Skär ädelosten i bitar och rör ner den tillsammans med crème fraiche, senap och salt. Själv brukar jag ta mer crème fraiche än vad som står i receptet, gillar den lite mer krämigare konsistensen.
    4. Låt pastan rinna av väl och fördela den i fyra djupa tallrikar. Lägg på lövbiffen med sin sås och servera omedelbart.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (1)

    eva_jonte 31 januari 2010

    Gott! Hade en hel burk creme fraiche och mkt mer ädelost, lite soya och vitlökspulver och lite cayennepeppar. Mums vad gott :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben