Lövbiff med mozzarella och pasta

Serverar: 4 portioner

Gott!

Ingredienser

  • 4 skivor lövbiff, ca 400 g
  • 1 aubergine, i ½ cm skivor
  • Olivolja till stekning
  • 6 soltorkade tomater i olja, strimlade
  • 2 förp mozzarella, à 125 g, i skivor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Basilika
  • Servera med
  • 400 g färsk pasta
  • Instruktioner

    1. Ugn 250 grader.
    2. Lägg ut aubergineskivorna och salta dem lätt. Låt ligga 10-15 minuter så att en del av vätskan dras ut och ger bättre yta vid stekningen.
    3. Hetta upp en stekpanna med lite olja och vänd köttskivorna hastigt i pannan. Flytta dem till en ugnsform och salta. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper. Stek dem gyllenbruna i olja och lägg dem omlott ovanpå köttet. Lägg också på tomater och ost. Låt formen stå i övre delen av ugnen, 5-6 minuter tills osten börjar smälta.
    4. Strö över svartpeppar och basilikablad. Servera med pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben