Snabb baconröra med sparris, broccoli och mozzarella till pasta

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 30 minuter

Klar medan pastan kokar. Jag brukar ta "snäckor" koktid 11 min total tid ca 25-30 min

Ingredienser

  • 280 g bacon
  • 10 cm purjolök
  • 2-3 stora färska champinjoner
  • ½ knippe färsk grön sparris
  • ½ gul paprika
  • 1 färsk broccoli
  • 1 matlagningsgrädde 4% Kelda
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 mozzarellaost
  • 1 msk olja
  • Svartpeppar
  • 1 l gnocchi-pasta
  • Salt
  • Instruktioner

    Sätt på vatten till pasta, tillsätt salt och koka upp. Tillsätt pasta när vattnet kokar och koka efter koktid på förpackningen. Skär purjolöken från den gröna sidan i ca 3 mm tjocka ringar och fräs upp i oljan. Tillsätt de skivade champinjonerna och den skivade sparrisen i ca 1,5 cm långa bitar. Fräs medan du delar bacon i mindre bitar och tillsätt det. Fräs tills baconen känns färdig. Tillsätt grädde och vatten, blanda i mozzarellan och broccolin. Låt småputtra tills osten smält. Smaka av med svartpeppar. Blanda sist i den gula paprikan delad i mindre bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben