Ädelostsås med sparris till pasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket pluttrande i kastrullen men väl värt att vänta på!

Ingredienser

  • 250 g färsk grön sparris
  • 1 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g blå mögelost, t ex Kvibille ädel
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g äggpasta, t ex papardelle
  • Parmesan till servering
  • Instruktioner

    1. Skär sparrisen i ca 2 cm långa bitar. Lägg knopparna åt sidan. Koka sparrisen i lättsaltat vatten tills den är nätt och jämt mjuk, ca 5 min. Häll av sparrisen i ett durkslag (spara 1 dl av kokvattnet) och spola den i kallt vatten.
    2. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt grädden. Koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt det sparade kokvattnet och sjud ytterligare ca 10 min. Drag kastrullen från värmen och tillsätt bitar av ost och sparris. Låt osten smälta. Salta och peppra. Koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Koka pastan enl anvisningen på förpackningen och blanda ner den i såsen. Strö över sparrisknopparna.
    3. Servera med parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben