Enkelt å gott!
Lunchrätt eller halv portion som förrätt.
Ett glas Casal di Sierra
(nr 12419 från Italien för 79:- )
satt fint till! Jag serverade med vitlöksbröd till.
Ingredienser
400 g sparris, färsk grön eller vit (funkar även med fryst)
2 msk smör
Pressad saft av ½ citron
250 g mozzarella
8 skivor lufttorkad skinka
2 msk hackad basilika
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Skala den vita sparrisen (den gröna behöver inte skalas). Skär bort ett par cm av den nedersta delen. Koka sparrisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av.
Lägg sparrisen på ett smort ugnssäkert fat. Klicka på smöret och häll över citronsaften.
Dela osten i 8 skivor. Linda en skinkskiva runt varje. lägg ostpaketen och basilikan på sparrisen.
Gratinera i övre delen av ugnen i ca 5 minuter.
Servera med citronklyftor och kokt pasta eller brytbröd.
Det här är så gott, så gott. Jag har haft det som förrätt och även som tillbehör till grillat.
En återkommande rätt hemma hos oss. Full pott.
Tack för receptet. Kram Disen
Det här är så gott, så gott. Jag har haft det som förrätt och även som tillbehör till grillat. En återkommande rätt hemma hos oss. Full pott. Tack för receptet. Kram Disen
1