Skinkbakad mozzarella på sparris

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Enkelt å gott! Lunchrätt eller halv portion som förrätt. Ett glas Casal di Sierra (nr 12419 från Italien för 79:- ) satt fint till! Jag serverade med vitlöksbröd till.

Ingredienser

  • 400 g sparris, färsk grön eller vit (funkar även med fryst)
  • 2 msk smör
  • Pressad saft av ½ citron
  • 250 g mozzarella
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • 2 msk hackad basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala den vita sparrisen (den gröna behöver inte skalas). Skär bort ett par cm av den nedersta delen. Koka sparrisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av.
    2. Lägg sparrisen på ett smort ugnssäkert fat. Klicka på smöret och häll över citronsaften.
    3. Dela osten i 8 skivor. Linda en skinkskiva runt varje. lägg ostpaketen och basilikan på sparrisen.
    4. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 5 minuter.
    5. Servera med citronklyftor och kokt pasta eller brytbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Disen 19 november 2009

    Det här är så gott, så gott. Jag har haft det som förrätt och även som tillbehör till grillat. En återkommande rätt hemma hos oss. Full pott. Tack för receptet. Kram Disen

    Tidronio 19 augusti 2012

    1

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben