Fiskfilé med räksås, champinjoner och sparris

Serverar: 4 portioner

Kan aldrig få för många goda recept på fisk. Passar även vid festligare tillfällen.

Ingredienser

  • 600 g fast fiskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Vetemjöl
  • 150 g champinjoner i klyftor
  • Ca 150 g grön sparris
  • 300 g skalade räkor, ca 700 g med skal
  • Sås
  • 3 dl grädde
  • 1 msk fisk- eller hummerfond
  • ½ -1dl vitt vin
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk hackad dill
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Koka upp grädde med fond och vin. Sjud sakta till en simmig sås. Smaka av med salt och peppar och tillsätt dill.
    2. Skär fisken i lagom stora bitar och salta och peppra. Vänd dem i vetemjöl och skaka av överflödet. Stek fisken gyllene. Ta upp och håll varm i ugnen.
    3. Stek champinjonerna och krydda med salt och peppar. Koka sparrisen nästan mjuk i saltat vatten. Ta upp och låt den rinna av på en handduk. Lägg ner räkorna i såsen, sjud, koka ej, ett par minuter tills de är varma.
    4. Fördela fisken på varma tallrikar och arrangera sparris och champinjoner ovanpå. Häll såsen över och servera genast med ris eller kokt potatis.
    5. Jag måste tillstå att jag aldrig har gjort mig besvär med att värma tallrikarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben