Orientalisk räksås

Serverar: 3-4 portioner

Supergod sås som passar till både ris och pasta.

Ingredienser

  • 800 g-1 kg räkor
  • 3 msk smör /margarin
  • ½-1 tsk curry
  • ½-1 tsk paprikapulver
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk senap (typ Slotts)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Hacka löken fint och strimla paprikorna.
    2. Smält matfettet i en panna, fräs curry och paprikapulver lätt på ganska låg värme. Lägg i lök och paprika och låt allt småputtra i några minuter tills lök och paprika mjuknat något. (Det ska inte brynas.)
    3. Tillsätt tomatpuré och senap och rör om. Häll i grädden , vrid upp värmen på plattan och låt såsen koka ordentligt några minuter. Lägg därefter i räkorna och låt såsen och räkorna bli genomvarma utan att koka. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Jaxon 25 oktober 2009

    Supergott, alla gästerna bad om receptet :-)

    sisi 25 december 2017

    det var suprgott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben