Orientalisk kalkon

Serverar: 1 portioner

Obs! Receptet är bara för 1 portion

Ingredienser

  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2-1 tsk malen ingefära
  • 100 g kalkonkött
  • 1-2 tunna skivor rökt skinka
  • 1 palsternacka (ca 100 g) grovriven
  • 1/2-1 dl vispgrädde
  • 1/2 paprika strimlad
  • 1 bit mango (ca 50 g) strimlad
  • Oreganoblad färska
  • Instruktioner

    1. Blanda apelsinsaften med salt och ingefära i en plastpåse. Lägg i köttskivan och låt marinera c:a 30 minuter.
    2. Låt köttskivan rinna av (spara marinaden) och bryn den i torr, ganska varm stekpanna.
    3. Rosta skinkskivorna. Fräs palsternacksrivet. Tillsätt marinaden och grädden. Koka palsternackan till en krämig puré. Smaka av med salt.
    4. Värm paprika och mango lite lätt. Lägg upp av samtliga ingredienser och toppa med några oreganoblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben