Orientalisk kalkon
Serverar:
1 portioner
Obs! Receptet är bara för 1 portion
Ingredienser
2 msk pressad apelsinsaft
1/2 tsk salt
1/2-1 tsk malen ingefära
100 g kalkonkött
1-2 tunna skivor rökt skinka
1 palsternacka (ca 100 g) grovriven
1/2-1 dl vispgrädde
1/2 paprika strimlad
1 bit mango (ca 50 g) strimlad
Oreganoblad färska
Instruktioner
Blanda apelsinsaften med salt och ingefära i en plastpåse. Lägg i köttskivan och låt marinera c:a 30 minuter.
Låt köttskivan rinna av (spara marinaden) och bryn den i torr, ganska varm stekpanna.
Rosta skinkskivorna. Fräs palsternacksrivet. Tillsätt marinaden och grädden. Koka palsternackan till en krämig puré. Smaka av med salt.
Värm paprika och mango lite lätt. Lägg upp av samtliga ingredienser och toppa med några oreganoblad.
Liknande recept
Ullas Orientaliska köttgryta
5
4
1
Orientalisk räksås
5
3-4
2
Orientalisk panna
5
4
1
Orientalisk kyckling
3
4
1
Orientalisk köttgryta
4
50 min
4
1
Grekisk kalkon med feta- och vitlökbakad potatis
4
1
Kalkon med ananas
5
4-6
Orientalisk currygryta
1 h 30 min
4
Orientalisk kotlett
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!