En härlig kryddig gryta på griskött, äpplen, lök, paprika och russin. Serveras med ris och garneras med kokos och bananer.
Ingredienser
Ca 500 g griskött av bog eller skinka
2 tsk curry
1 tsk salt
2 msk vetemjöl
2 äpplen
2 gula lökar
1 grön paprika
1 dl russin
2-3 dl buljong
1 dl grädde
Garnering
½ dl kokos
2 bananer
Instruktioner
- Skär köttet i tunna strimlor. Vänd köttet i en blandning av curry, salt och vetemjöl.
- Skär äpplena i klyftor, skiva löken och skär paprikan i strimlor. Varva i den genomfuktade lergrytan kött, äpple, lök, paprika och russin. Häll på buljongen och lägg på locket.
- Ställ in grytan i kall ugn . Sätt temperaturen på 225 grader. Efter ca 1 timma är grytan färdig.
- Späd med grädden ca 10 minuter innan grytan är klar. Smaka av såsen. Strö på kokos och garnera med skivade bananer. Servera med kokt ris och grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (0)