Orientalisk köttgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Ett viktväktarrecept, men gott ändå. 6 points/port

Ingredienser

  • 400 g strimlat griskött t ex skinka
  • 1 tsk olja
  • Svamp
  • Bambuskott
  • Böngroddar
  • Strimlad selleri
  • Morötter
  • Olja
  • Vatten
  • ½ köttbuljongtärning eller 1 msk kalvfond
  • 1 krm ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • 3-4 msk krossad ananas
  • 1 msk maizenamjöl
  • Kokt fullkornsris eller fullkornspasta
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i oljan. Blanda i bitar av svamp och bambuskott, böngroddar, strimlad selleri och morötter. Späd med vatten, droppa i lite soja och buljong eller kalvfond. Låt grytan småkoka 25 35 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med ingefära, salt och peppar. Rör sist i ananasen. Servera med fullkornsris eller fullkornspasta och en sallad..
    2. Tips: Man kan även byta ut köttet mot kycklingfilé. Jag använde pasta i stället för ris.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (1)

    TTJ 19 september 2011

    Jag tycker den var riktigt god. Använde färsk riven ingefära istället och lite soja. Serverade med ris till. Kommer absolut att laga den igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben