Orientalisk köttgryta med apelsin

Serverar: 4 portioner

Jättegott. Kul att prova nya grytor.

Ingredienser

  • 400 g färsk skinka
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 2 msk margarin eller smör
  • 1,5 tsk curry
  • 1,5 msk mango chutney
  • ca 2 dl pressad apelsin
  • 1 dl vatten
  • 1-1,5 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk maizenamjöl
  • 2 bananer
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Skala och hacka löken. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar.
    2. Bryn köttet i omgångar i hälften av fettet i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta. Fräs lök och curry i resten av fettet och lägg över det och tomaterna i grytan. Blanda ner mango chutney, apelsinsaft, fond, salt och peppar. Låt grytan koka ca 20 minuter.
    3. Rör ut mjölet i vattnet och häll det i grytan. Koka upp under omrörning. Skiva bananerna.
    4. Servera grytan med kokt jasminris, bananer och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mrex3m 6 januari 2011

    Har kompletterat recepet med skivad ananas i bitar samt att jag bytte ut skinkan mot nötkött. Det innebar visseligen att tilllagningstiden ökade med 1 timme men det var det värt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben