Kasslerpaj med purjolök och champinjoner

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

Min egen variant på kasslerpaj.

Ingredienser

  • PAJDEG
  • 1 dl havregryn
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1 krm salt
  • 25 g smör
  • 2 msk mjölk
  • 3-4 msk kesella
  • FYLLNING
  • 300 g kassler i strimlor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 bit purjolök i skivor
  • 1-2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 liten burk champinjoner
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk timjan
  • lite svartpeppar
  • ÄGGSTANNING
  • 4 ägg
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • salt
  • peppar
  • några duttar chilipulver
  • Instruktioner

    Smält smöret till pajdegen och blanda med de andra ingredienserna. Knåda till en slät deg. Bred ut pajdegen i en pajform och förgrädda i 200 grader 10 minuter. Ta ut pajdegen och höj värmen till 225 grader. Skär kasslern i strimlor, purjon i skivor och finhacka vitlöken till fyllningen. Bryn svamp, purjo och vitlök i en traktörpanna ett par minuter. Häll i en burk krossade tomater, salta och krydda och låt puttra några minuter. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen och häll den över fyllningen i pajformen, stick med en gaffel så äggstanningen rinner ner i fyllningen. Dekorera med gröna ärter och tomatskivor. Grädda i ugnen ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sofiaberg 24 juni 2009

    Pajen blev jätte bra. Gjorde den som en överaskning till min sambo, och han tyckte att den var jätte god. Jag tog bort champinjonerna, för att jag inte är så glad i det, men det blev bra utan det också, hade nog smakat gott med svamp i också, om jag gillat det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben