Älggryta med champinjoner

Serverar: 7-8 portioner

Använde tryckkokaren för snabbt resultat och mera smak. Underbart gott...

Ingredienser

  • 850 g älgkött
  • Smör
  • 400 g färska champinjoner
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • Soya
  • 1-2 burkar creme fraiche champinjon-kantarell
  • Kalvfond (bång)
  • Maizena
  • Vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tärningar och bryn det. Lägg över i tryckkokaren, tillsätt vatten och köttbuljontärning, soya. Koka i ca 20 min beroende på hur fint kött det är.
    2. Skiva champinjonerna under tiden, bryn dem i stekpannan tillsätt creme fraiche.
    3. Lägg i grytbitarna och sila buljongen, koka upp smaka av med fond. Red grytan med maizena utrört i kallt vatten.
    4. Servera med kokt potatis och röd vinbärsgelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    seijariitta 9 mars 2008

    mkt. god, kommer att göra om det här så fodd jag får ta'på älgkött MVH, Seija

    Elvira98 21 september 2009

    Så enkel och så god! Hoppas nu bara på en frys full med älg så kommer denna rätt att återkomma, ofta!

    babyreiko 30 oktober 2011

    Super gott kommer att göra detta många ggr =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben