Fiskfilé i gräslöks- och senapssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Snabbt, enkelt och gott

Ingredienser

  • 4 bitar torskrygg ( finns frysta)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk ljus fransk senap
  • 1 dl riven ost
  • 3 skivor rökt skinka, fint hackad
  • 1 dl färsk gräslök, hackad
  • Tillbehör
  • Spenat
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Tina torskbitarna, salta och peppra dem runtom och lägg över i en ugnssäker smörad form. Blanda grädde, senap, ost, skinka och gräslök och häll blandningen över fisken. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera med nyfräst spenat och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    dmda56 9 februari 2008

    Å herregud vad detta var gott! Både min sambo och jag var alldeles lyriska. Måste absolut provas =)

    Heisjo 30 juni 2008

    Helt underbart gott!! min 3-åriga flicka ratar för tillfället det mesta i matväg, men hon åt 2 stora portioner. Det om något är toppbetyg!!

    farmoringer 6 augusti 2008

    Jättegott. Var en god smakkombination...Smaskens..

    tjohansson 27 maj 2010

    det här var kanongott! kommer absolut göras om många ggr

    Anna-Malin 12 oktober 2011

    Det var en mumsig fiskrätt! Var inte rädd för att ta i något med skinkan och osten, det behövs lite smak.

    anipan 3 februari 2013

    Fantastiskt god och enkel rätt. Hade inte någon gräslök, tog purjo istället vilket funkade bra.

    evaullabritt 6 april 2014

    Ja, den var jättegod. Hade ingen grädde hemma så det blev créme fraiche i stället. Toppen. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben