Kokosgratinerad räkfylld fiskfilé

Serverar: 4 portioner

Filé av spätta, rödtunga eller annan plattfisk fylls med räkor och över fisken en panering av frasig dillkokos.

Ingredienser

  • 500 g färsk eller fryst filé från plattfisk t ex spätta eller rödtunga
  • 1 tsk salt
  • 500 g räkor med skal (c:a 300g skalade)
  • Spenatbädd
  • 200 g färska champinjoner, skivade
  • 1-2 msk smör
  • 1 paket spenat med vitlök
  • 1 tsk salt
  • Panering
  • 50 g smör
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl riven smakrik ost
  • 1/2-1 dl hackad dill
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Låt fryst fisk tina. Fräs champinjoner i smör några minuter. Blanda ner spenat och låt det puttra tills vätskan kokat in. Salta och lägg spenat-och champinjonblandningen i botten på en smord ugnsfast form. Blanda med elvisp mjukt smör, kokos, ost och dill till en jämn smet. Salta på fisken och lägg några skalade räkor på varje fiskfilé. Vik eller rulla ihop dem. Placera fisken på spenatbädden. Klicka kokosblandningen över fisken. Sätt in formen mitt i ugnen 15-20 minuter tills fisken är färdig. Servera med pressad potatis, kokta grönsaker och sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben